Nieuws/Lifestyle
2631415
Lifestyle

De lekkerste whisky proef je volgend weekend in IJmuiden

Het is weer voorbij die mooie zomer, maar de herfst biedt ook veel leuks, zoals proeverijen en festivals met wat sterkers dan wijn of bier. Een evenement dat de moeite waard is, is Whisky & Rum aan Zee in IJmuiden op zaterdag 13 oktober. De 12e editie alweer waarbij liefhebbers van goede drank en voedsel hun hart kunnen ophalen.

Wie voor het eerst binnenstapt krijgt wellicht associaties met Sus Antigoon, het vliegende drankspook uit Suske en Wiske als je de festivaldeelnemers langs de lange rijen stands vol flessen ziet trekken met een proefglas in de hand of aan een keycord voor de echte diehards. Maar het aantal mensen dat klapwiekend huiswaarts keert valt reuze mee.

Het zijn vooral liefhebbers die benieuwd zijn naar verschillende en combinaties. En wat kun je dan zoal proeven bij de ruim 40 standhouders/importeurs?

Uiteraard veel rum, whisky en bourbon. Heel veel zelfs met meer dan 500 soorten van over de hele wereld, waaronder zelfs Nederlandse whisky. Verder ook talloze jenevers, mescal, tequila en nog wat verrassingen, zo belooft organisator Richard Blesgraaf. Voor wie ‘puur’ een tikkeltje te wild is, worden er ook diverse cocktails geserveerd.

Mocht je niet alleen willen genieten, maar ook als een wijzer mens de deur uit willen gaan, dan zijn er interessante masterclasses rum- of whisky-proeven. En wie zijn of haar bbq/braai-skills wil verbeteren kan een workshop bij goeroe Harry Havinga volgen.

Wie niet zelf wil grillen kan de honger stillen bij vertegenwoordigers van de Schotse en Caraïbische keuken. Sigarenliefhebbers kunnen een Cubaanse longfiller roken op het dakterras. Tussen al het proeven door is het leuk om even stil te staan bij ‘Çigarbox Henri’. Hij bouwt gitaren van lege sigarenkistjes en tokkelt er vrolijk op los, dus er mag gedanst worden. Wie het dan nog niet gezellig heeft kan beter thuisblijven…

Info: whiskyenrumaanzee.nl