Lifestyle/Culinair
263283934
Culinair

Recept: Gegrilde ribeyes met mango-avocadosalsa

Je geeft heerlijk sappige ribeyes een zomers tintje met een frisse (en licht pikante) mango-avocadosalsa.

Dit smakelijke recept is afkomstig van Bord Bia, dat Ierse producten promoot.

Nodig: 4 ribeyes op kamertemperatuur, 1 mango, 2 tomaten, 1 limoen, 2 avocado’s, 1 groene jalapeño (zaadlijst verwijderd), 15 g koriander (blaadjes grof gehakt), 1 el olijfolie, 2 bosjes lente-ui, zout en versgemalen zwarte peper.

Bereiding: Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van circa 7 mm. Snijd de tomaten in blokjes van dezelfde maat en verwijder de zaadlijsten. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de mango met de tomaat en voeg de limoenrasp toe. Schil de avocado’s, snijd het vruchtvlees in blokjes en voeg toe. Schep om en voeg naar smaak limoensap toe. Snijd het vruchtvlees van de jalapeño fijn en voeg naar smaak toe. Schep de koriander erdoorheen. Breng de salsa op smaak met zout.

Verhit de grillpan. Dep de ribeyes droog, bestrijk ze dun met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Grill de ribeyes naar wens rare, medium rare of medium. Keer ze om als ze gemakkelijk loslaten van de grillpan. Laat de ribeyes 5 minuten op een bord rusten en dek af met aluminiumfolie of een deksel.

Verwijder het buitenste blad van de lente-ui en snijd zo’n 2-3 cm van de bovenkant af. Grill de lente-uitjes in z’n geheel een paar minuten op de grillpan totdat ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Serveer de ribeyes met de salsa en de lente-ui.