Dagrecept: Thaise frikadelspiesjes voor de barbecue van Julius Jaspers

Reza Bakhtali

in Culinair

Heeft u de barbecue al tevoorschijn gehaald? Tegenwoordig kun je dankzij moderne grill-apparaten het hele jaar door buiten grillen. Smakelijke barbecuegerechten vallen of staan met goede kwaliteit vlees, vis of groenten. Voor dit recept van chef-kok Julius Jaspers heb je varkensgehakt nodig. Het komt uit zijn boek Masterclass Spiesjes (Carrera), speciaal voor de barbecue, waarin vlees, vis, groente en alle combinaties terugkomen. Varkensgehakt is aan de vette kant en in dit geval best handig omdat dit vlees niet zo snel uitdroogt.

Nodig voor 4 personen:

- 600 g varkensgehakt

- 100 g bacon (fijngesneden)

- 1 rode ui (gesnipperd)

- 10 takjes koriander (alleen blaadjes)

- 1 Spaanse peper (zonder zaden, fijngesneden)

- 4 limoenblaadjes (toko)

- 2 tenen knoflook (geperst)

- zout en peper

Bereiding

Zo maak je de Thaise frikadelspiesjes: meng het varkensgehakt met de bacon, rode ui, koriander, Spaanse peper, limoenblaadjes en knoflook. Breng op smaak met zout en peper en zet het vlees minimaal een uur, goed afgedekt, in de koelkast. Stook de barbecue naar de gewenste temperatuur van 200 graden en maak gebruik van direct vuur. Vorm twaalf balletjes van het gehakt en rol die tot worstjes. Steek de worstjes op de spiesjes en gril ze in 15 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de spiesjes met een heerlijke Vietnamese nuoc cham-saus of een andere friszure saus die je lekker vindt.

Vrij nieuwsbrief

Wekelijks alles over lifestyle, reizen, culinair en wonen.

Ongeldig e-mailadres. Vul nogmaals in aub.

Lees hier ons privacybeleid.