Lifestyle/Culinair
267739952
Culinair

Recept: zo maak je lekkere kersenvulling voor een Limburgse vlaai

Heb je zin in Limburgse vlaai en wil je die het liefst zelf maken? Hier lees je hoe je een heerlijke kersenvulling maakt.

Nodig voor vulling: 750 gr uitgelekte kersen, 350 ml water/sap van het fruit, 150 gr suiker, 50 gr aardappelzetmeel of maïzena

Bereiding vulling: De kersen laten uitlekken. Vang het sap op en gebruik deze in plaats van water voor de vulling. Giet het water/sap in de pan en breng het aan de kook.

De suiker met het aardappelzetmeel mengen in een kleine kom. Als het water/sap kookt, voeg je langzaam het suikermengsel aan het water toe en roer je het rustig door totdat een homogene massa ontstaat.

Laat het geheel een paar minuten doorkoken en roer vervolgens al het fruit rustig door de massa. Giet de vulling in de grote kom. Laat de vulling afkoelen in de koelkast.

Het recept voor het vlaaideeg en de bereiding van de vlaai zelf is te vinden op grainlabs.nl/recept/kersenvlaai