Nieuws/Lifestyle
2759084
Lifestyle

Hoe gaat het met... Mannenkoor Karrespoor

In onze rubriek Hoe gaat het nu met... laten we ’oude bekenden’ aan het woord. Dit keer: In 1990 begaf de jukebox het in café De Karre in Tuk. De stamgasten besloten toen zelf te zingen. Mannenkoor Karrespoor was een feit! Wat doen de mannen nu eigenlijk?

Het ’optreden’ beviel zo goed dat het plan ontstond een single te maken: het inmiddels bekende Mooi man, naar de vaste uitdrukking van cafébaas Hein Kranendonk.

Later werd het nummer Lekker op de trekker ook een hit en Karrespoor verwierf landelijke bekendheid. Er verschenen zelfs twee albums, de eerste met de fraaie naam Onbegriepuluk.

Deze zomer overleed medeoprichter Folkert Munsterman. Caféhouder Hein Kranendonk: „Dat was een flinke klap voor ons allemaal.”

Het koor treedt nog steeds op, al is het veel minder dan in de succesvolle beginperiode. „Eenmaal per jaar en puur voor de lol”, zegt Kranendonk.

„In augustus stonden we op ons eigen Dicky Woodstockfestival hier in Steenwijkerwold. We vinden het ook leuk om voor een goed doel op te treden.”

Grappig: vroeger gingen de vrouwen meestal mee naar de optredens, die door het mannenkoor overigens steevast worden aangekleed met strobalen, hooivorken en melkbussen. „Maar nu gaan behalve de vrouwen ook de kinderen mee!”

Ook een suggestie voor onze rubriek Hoe gaat het met... ? Stuur een mailtje naar toen@telegraaf.nl