Nieuws/Lifestyle
2759114
Lifestyle

Gadgettester: Design smartwatches

Deze smartwatches zijn vrouwelijker dan de Apple Watch

Met deze smartwatches wil Magali van Wieren wel gezien worden.

Met deze smartwatches wil Magali van Wieren wel gezien worden.

In deze rubriek proberen we elke week handige en/of bijzondere gadgets uit. Magali van Wieren wilde weleens weten of er ook mooie smartwatches zijn die zij wel wil dragen.

Met deze smartwatches wil Magali van Wieren wel gezien worden.

Met deze smartwatches wil Magali van Wieren wel gezien worden.

De Apple Watch is vast een geweldige gadget. Toch had ik nooit interesse. Het grote, vierkante design vind ik niet vrouwelijk.

Gelukkig zijn er veel alternatieven. Je kunt zelfs kiezen voor een stijlvol analoog horloge met traditionele wijzerplaat én smartwatch-opties. Met deze hybride smartwatch kun je met de knopjes aan de rechterkant bijvoorbeeld de muziek op je smartphone harder of zachter zetten.

Skagen Connected

De zilverkleurige Skagen Connected (€ 219) trekt direct mijn aandacht. Prachtig ding, stijlvol, simpel design. Alsof het een regulier horloge is. Toch is er heel wat meer mogelijk met deze hybride smartwatch. Zo worden mijn stappen geteld en zie ik precies hoeveel uur ik de afgelopen nacht heb geslapen.

"Gaat wijzer naar 3 uur? Dan weet ik dat mijn moeder belt"

Als er iemand belt, voel ik een lichte trilling. Gaat de wijzer naar 3 uur? Dan weet ik dat mijn moeder belt. Als de wijzer naar 5 uur gaat, heb ik een e-mail ontvangen. Dit valt in te stellen met behulp van de app op je smartphone. Je kunt er ook voor kiezen om helemaal geen meldingen te ontvangen.

Fossil Q Neely

Dit geldt ook voor de roségouden Fossil Q Neely (€169). Deze hybride smartwatch heeft zo goed als dezelfde opties als de Skagen. Voor beide horloges geldt dat je ze niet elke avond aan de oplader hoeft te leggen. Een klein batterijtje is genoeg voor lang plezier.

De ’echte’ smartwatch met touchscreen moet wel elke avond aan de oplader. Beetje jammer als je het aantal uren slaap wilt meten.

Wat meteen aan de smartwatch opvalt, is dat je zelf een achtergrondje kunt kiezen. Ik ga bij de Fossil voor de afbeelding van een schattige hond, maar kies later alsnog voor een klassieke wijzerplaat – digitaal weliswaar.

Fossil Q Venture Gen 4 & Marc Jacobs Riley Touch

De Fossil Q Venture Gen 4 (€279) – roségoud met diamantjes – en de Marc Jacobs Riley Touch (€ 329) draaien op Wear OS van Google waardoor je onder meer apps op je horloge kunt downloaden. De Marc Jacobs valt op alle mogelijke manieren op. De trilling bij meldingen is nogal heftig en tijdens een etentje blijkt het chique klokje een eyecatcher.

Wat functionaliteiten betreft stellen beide smartwatches met touchscreen niet teleur. Er is gewoon heel veel mogelijk. Voor de sporters heeft de Fossil Q Venture Gen 4 een hartslagsensor en gps.

Conclusie

Na vier horloges te hebben getest, heb ik toch ik het liefst mijn eigen Fitbit Charge 2 om de pols. Het smalle, lichte horloge zit goed en meet alles wat ik als fanatiek sporter wil weten. Alle extra opties heb ik niet nodig, die heb ik ook op mijn smartphone. Al zou ik af en toe best de mooie Skagen willen dragen.

DESIGN SMARTWATCHES IN ’T KORT:

Oordeel: 4,5 ster

PLUS

- stijlvol en modieus

MIN

- Volledige smartwatches elke avond aan oplader

PRIJS

Skagen 219 euro

Fossil Neely 169 euro

Marc Jacobs 329 euro

Fossil Venture 279 euro