Lifestyle/Culinair
2780804
Culinair

Recept van de dag: zoete aardappelsoep

Diny Schouten is een culinaire held. Na jaren over eten schrijven begon ze in 2011 de Pasteibakkerij in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Ze behoort bij de mensen van wie ik nu al weet dat ze later, veel later, in de culihemel komen en die daar altijd van gouden bordjes mogen eten. Nu kreeg ik van de week een brief, handgeschreven. Met een recept voor zoete aardappelsoep. Ik had jullie gevraagd eens met originele recepten voor aardappels te komen.

Nodig voor 4 personen:

• 4 grote zoete aardappel, geschild, in blokjes

• 1 gele paprika, in blokjes

• 1 oranje paprika, in blokjes

• ½ l kokosmelk

• ½ l kippenbouillon of groentebouillon

• 1 klein blikje tomatenpuree

• 1 theel sambal

• 1 blikje maïskorrels

• 80 gr verkruimelde feta

Bereiding:

Snipper de ui in wat zonnebloemolie. Doe de zoete aardappels erbij. Gevolgd door de gele en de groene paprika. Zachtjes bakken. Dan de kokosmelk erbij en de kippen,- of groentebouillon. Het blikje tomatenpuree, de theelepel sambal, beetje gember. Zachtjes koken en dan de staafmixer. Soep in kommen, maïskorrels erbij en verkruimelde feta.

Er kan eventueel wat fijngesneden kippenvlees in ook. Als ik me een aanvulling mag veroorloven, misschien wat blokjes paprika achterhouden en die na het pureren weer toevoegen, geeft nog wat extra frisheid.

En dan de ondertekening: Bon Appétit! Martha Schouten, de zus van Diny. Zet er maar een gouden bordje bij. Heerlijk met een Batavier van Buddels.