Lifestyle/Culinair
2781319
Culinair

Recept: fondue met boerenkaas en chilivlokken

Brood, groente, vlees of vis onderdompelen in gesmolten kaas, chocolade of bouillon. Wij zijn gek op fonduen. De culinaire hashtagpagina in VRIJ van dit weekend staat dan ook geheel in het teken van fondue. Zelf aan de slag? Probeer dit recept van onze Felix Wilbrink eens.

Eigenlijk kan het niet, zoiets lekkers als echte boerenkaas in de kaasfondue gebruiken. Maar toch, wanneer je de kazen gaat smelten, gebruik dan ook eens een stuk (300 gr.) jongbelegen boerenkaas, met 300 gr. Gruyère en wat chilivlokken (gedroogde en grof gemalen rode pepers). Een halve liter chardonnay en in plaats van die eeuwige kirsch een scheut Madera of volle sherry.

Op hoog vuur, goed roeren. Schift de kaas, los dan een theelepel maïzena op in water en voeg toe aan de kaas. Opnieuw opkoken.

Eet smakelijk!