Nieuws/Lifestyle
2787954
Lifestyle

Recept van de dag

Bloempap uit Liefdestaal

Nog een gerecht uit Eten als Liefdestaal. Bestel via arachnemolema.com. Een kookboek met kleine maar mooi interviews met 19 vrouwen uit de hele wereld die om wat voor reden dan ook in Nederland wonen en vinden dat koken en liefde wat met elkaar te maken hebben. Oh, en dit zinnetje: Koken en haast is een vieze combinatie!” Ja, zo is het. Kopen hoor! Hier heb je echt wat aan.

Bloempap van Sherwood uit Suriname: Brengt de melk aan de kook. Los het maïsmeel op in een kom met een klein beetje melk. Voeg de suiker toe. Meng goed. Als de melk kookt, giet je de maïspap erbij. Zet laag, roer om aanbranden te voorkomen. De rozijnen mogen erbij. Blijft roeren tot het pakt en je een lekkere pap hebt. In Suriname gebruiken ze amandel essence, paar druppels, beetje amandelmeel mag ook. Stukjes amandel nog lekkerder. Verdeel over kommen en strooi er rijkelijk kaneel over.

Zo al heerlijk, ik denk dat als je stukjes appel bakt in roomboter, en je doet daar wat bruine suiker bij en wat appelstroop en je serveer dat op de pap, de liefde compleet is. IJskastkoude sherry erbij. Bij het aanstoten van de glazen elkaar echt aankijken! Vanwege de liefde.

Nodig voor 4 personen:

• 14 eetl maïsmeel

• 1 eetl kokosbloemsuiker

• dopje amandelessence

• kaneel

• 1 l amandelmelk

• handje witte rozijnen

• eventueel een appel in stukjes

• boter

• 1 eetl appelstroop