Nieuws/Lifestyle
2791464
Lifestyle

Lezersvragen aan huishoudexpert Zamarra Kok

Zo ruikt je huis héérlijk tijdens het stofzuigen

Huishoudexpert Zamarra Kok behandelt elke week een vraag of probleem van een lezer. Dit keer vraagt Marianne Steenbergen zich af hoe ze in hemelsnaam kaarsvet uit haar tapijt krijgt en ontvangen we van Carla Dumay geen vraag maar een tip!

Stofzuiger

Carla Dumay: „Ik lees je tips altijd met veel plezier. Nu heb ik er een! Zuig wat unstoppables (parfumkralen voor de was) op als je net de stofzuigerzak hebt verwisseld. Je huis ruikt heerlijk tijdens het stofzuigen.”

Kaarsvet

Marianne Steenbergen: „Ons blauwe tapijt is besmeurd met kaarsvet. Ik heb al van alles geprobeerd.”

Zamarra: „Bevochtig de vlek rondom met koud water, wat voorkomt dat het laatste restje vet in het tapijt wegzakt. Verwarm het kaarsvet langdurig met een haarföhn. Zodra het vet vloeibaar wordt, neem je het met een lichte badstof handdoek op.

Het restant van de vlek verwijderen met een goede vlekkenspray voor tapijt, bijvoorbeeld van HG of James.”

Knalhard

Herman Götzen: „Ik gebruik Mum-deodorant maar onder de armen, vooral bij T-shirts, wordt het knalhard en is het niet meer zacht te krijgen.”

Zamarra: „Doordrenk de harde plekken met pure alcohol (96%, verkrijgbaar bij drogist). Na een minuut wrijf je er vloeibare handzeep bij. Eventueel met een tandenborstel inborstelen.

Blijf steeds wat alcohol en handzeep toevoegen totdat de harde plekken beginnen op te lossen. Goed uitspoelen met heet water en in de was stoppen.”

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar zamarra@telegraaf.nl