Nieuws/Lifestyle
2817428
Lifestyle

Zo verwijder je hardnekkige lijmresten

Onze huishoudexpert Zamarra Kok geeft elke week handige huishoudtips. Maar soms kríjgt zij ze ook. Zo heeft Peter van Brakel een goede tip voor hardnekkige lijmresten.

Zilver

Loecky Giesberts: „Ik heb acht zilverkleurige onderborden, maar er zitten allemaal vlekken op die ik niet weg krijg.”

Zamarra: „De vlekken kun je weg polijsten met een beetje zilverpoets of Staalfix (supermarkt) op een zachte doek.”

Zweem

Jelle Wieling: „Wij hebben een zwart granieten aanrechtblad en een mooie inductiekookplaat waarop na het reinigen een vetachtige zweem achterblijft. Schoonmaken geschiedt met een vaatdoek en sopje. Vervolgens drogen en met een keukendoek of keukenpapier nawrijven. Schoonmaakazijn helpt, maar na een volgende schoonmaakbeurt is het weer mis.”

Zamarra: „Schoonmaakmiddelen kunnen inderdaad een vettig zweem op hoogglans oppervlakken achterlaten. Je kunt overwegen om een stap over te slaan en aanrecht en kookplaat meteen met water met azijn te reinigen. Dit is namelijk een prima ontvetter die zonder zweem droogt. Gebruik altijd een schone poets- en droogdoek.”

Lijmresten

Peter van Brakel heeft een tip voor hardnekkige lijmresten. Aceton, wasbenzine en stickerverwijderaar hielpen niet bij het verwijderen van achtergebleven lijm op een hordeur. Met goedkope lampenolie lukte het wel.

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar zamarra@telegraaf.nl