Lifestyle/Culinair
2894100
Culinair

Recepten: Devilled eggs & komkommercups

We mochten twee recepten uit A Little Bite of Beddington overnemen. Natuurlijk ook de altijd populaire gevulde eieren, tikje ouderwets, maar maak ze eens op deze manier, dan staan ze iedere feestje weer stralend op het menu. Samen met de komkommer met zevenkruidenpoeder. Wow, en dan moet de borrel nog komen.

Felix Wilbrink

Komkommercups

Voor 20 bites

2-3 komkommers, in stukken van 4 cm 2 eetl. mayonaise 2 theel. yuzu-kosho (te koop bij Japanse winkel) 150 g rundertartaar 1 theel. shichimi togarashi (Japans zevenkruidenpoeder) zout paarse shiso-kers voor de versiering Ook nodig: meloenbolschep, spuitzak.

Hol met de meloenbolschep de komkommer uit om een kommetje te maken. Snijd de schil schuin weg. Meng de mayonaise met de yuzu-kosho en spuit hiervan met behulp van een kleine spuitzak wat in de bodem van de elke komkommercup. Meng de tartaar met de shichimi togarashi en breng op smaak met zout. Maak er balletjes van en leg in de komkommercups. Versier met een takje paarse shiso-kers. 15 minuten.

Devilled Eggs

Voor 40 bites

20 henneneieren, hardgekookt en gepeld 4 eetl. mayonaise 2 eetl. zure room, zout en peper bieslook, bosui, gesneden olijven, etc. voor de versiering Ook nodig: spuitzak met kartelmond

Halveer de eieren in de lengte en lepel de dooier eruit. Meng de dooiers met de mayonaise en zure room en breng op smaak. Spuit het mengsel met de spuitzak in de halve eieren. Versier met bieslook, bosui, gesneden olijven, radijs, etc.

Tip: je kunt de vulling ook op smaak brengen met allerlei andere smaken, zoals cayennepeper, fijngehakte groene kruiden, verkruimelde uitgebakken bacon, chili-knoflooksaus en blauwe kaas.