Nieuws/Lifestyle
2915321
Lifestyle

5X

Zo gebruik je een föhn in het huishouden

De kans is groot dat jij een föhn alleen gebruikt om je haar te drogen. Maar wist je dat je met de föhn bijvoorbeeld ook lichte kreukels uit kleding kunt halen? Vijf handige tips van onze huishoudexpert Zamarra Kok.

1. Wist je dat je met een haarföhn niet alleen je eigen kapsel, maar ook een natte hond kunt drogen? Veeg eerst zand met een handdoek weg en droog de poten (en bij kleine honden ook de buik) met de föhn.

2. Blaas een minuut met de föhn op de hoogste stand en raamstickers, prijsstickers, bumperstickers en zelfs pleisters zijn eenvoudig los te peuteren. De lijmresten kun je verwijderen met een beetje wasbenzine. Let op: kunststof is niet bestand tegen wasbenzine.

3. Waterkringen in hout verdwijnen (grotendeels) door warmte. Voor het beste resultaat daarna handelen met Meubeline van HG in de juiste kleur.

4. Droog- of kunstbloemen worden veel sneller schoon als je het stof eraf blaast.

5. Lichte kreukels in kleding verdwijnen als je ze vochtig maakt met de plantenspuit en daarna droogföhnt op de warmste stand. Mijn kinderen krijgen de hele winter een voorverwarmd bed. Een minuut met de föhn op de hoogste stand onder de dekens is voldoende voor een heerlijk warm nestje.