Lifestyle/Culinair
2937808
Culinair

Recept van de dag

Ragout in rijstrand

Juist die dagen voor kerst zijn altijd zo leuk. Gaan jullie weg of komen er logees? Er zijn een miljoen mensen alleen in Nederland deze kerst. Toch nog even iemand vragen? Komend weekeind noem ik maar vast de kleine kerst, gaan we oefenen, of andere lekkere dingen maken. De ragout in rijstrand komt beslist op tafel. Een zeer ten onrechte vergeten lekkernij.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing samen met 1/3 van de boter. Snij de broccoli in heel kleine roosjes. Kook de broccoliroosjes en de paprikablokjes de laatste vijf minuten met de rijst mee.

Pel en snipper de ui. Snijd de oesterzwammen in reepjes. Snijd de kipfilets in reepjes. Bestrooi ze met zout, peper en tijm. Verhit de rest van de boter in een braadpan. Bak de kipreepjes rondom bruin. Schep de ui, oesterzwammen en kerrie erdoor. Strooi er wat bloem over. Schep om en om, dan wat volle melk erbij tot je een mooi ragout hebt. Laat drie minuten sudderen.

Giet de rijst af. Schep de rijst in de licht ingevette rijstrand. Druk de rijst goed aan en keer de rijstrand op een schaal. Verwijder de vorm en vul de rijstrand met de kippenragout. Heb je geen rijstrand? Haha, wie wel? Vorm gewoon een mooie rand met een lepel. Flink wat peterselie er over.

Ingredienten:

• 400 gr kipfilet

• 1 ui

• 40 gr boter

• ½ l volle melk

• 2 eetl bloem

• 1 paprika

• 300 gr broccoli in kleine roosjes

• 100 gr oesterzwam

• 250 gr langkorrelrijst

• 1 eel kerriepoeder, Sonnentor, mild

• 4 takjes peterselie, gehakt

• 1 teen knoflook

• 1 theel tijm, gedroogd

• zout en peper

Download PDF:

Bijlage 1