Nieuws/Lifestyle
2938010
Lifestyle

Zo verwijder je vingerafdrukken van je keukenkastjes!

Onze huishoudexpert Zamarra Kok geeft wekelijks antwoord op lezersvragen. Deze week vraagt Ella Wattimena zich af hoe ze vingerafdrukken van haar donkergrijze keukenkastjes krijgt.

Vingers

Ella Wattimena: „Als ik mijn donkergrijze keukenkastjes schoonmaak, blijven de vingerafdrukken nog vaag te zien bij de handgrepen. Hoe kan ik die schoonmaken?”

Zamarra: „Vingerafdrukken verdwijnen met wat afwasmiddel op een vochtige microvezeldoek. Belangrijk: droog goed na met een theedoek!”

Vetspetters

Tonny van Hoek: „Van een mooie, nieuwe viscose blouse heb ik niet lang plezier gehad omdat ik een ongelukje had met vlees bakken: allemaal kleine vetspetters. Niet schoon te krijgen, maar weggooien is ook zo jammer.”

Zamarra: „Laat de bloes een uurtje in warm water weken met een schep zuurstofbleekmiddel (Oxi vlekkenmiddel). Daarna wassen in de wasmachine.”

Lijm

Mireille: „Hoe krijg ik secondelijm van een tafel zonder deze te beschadigen? Nagellakremover, wasbenzine en strijkijzer helpen niet.”

Zamarra: „Het idee van de nagellakremover is op zich goed, mits u een remover met aceton gebruikt. Dat is namelijk het middel waarmee je secondelijm kunt wegpoetsen. Let er daarbij op dat de aceton het oppervlak dat je behandelt, niet aantast; probeer het eerst op een onzichtbaar plekje.”

Ook een huishoudprobleem waar u niet uitkomt? Mail naar zamarra@telegraaf.nl