Lifestyle/Culinair
2971543
Culinair

Recept van de dag: eindejaarsoesters

Oudjaarsdag, ik zeg oesters. Onder de Schelde eet iedereen karrenvrachten oesters op oudjaarsavond en net zoveel het nieuwe jaar in. Tijd dat we boven de Schelde nu eens ophouden met dat vieze gezicht.

Nodig voor oester 1:

•12 oesters

•1 sinaasappel

•1 citroen

•1 limoen

•1 eetl frisse olijfolie

•venkelgroen

Oester 2:

•12 oesters

•2 rijpe tomaten

•1 glas wodka

•2 theel worcestersaus

•2 theel Tabasco, rood

•1 ijsklontje

•fijngesneden bosuitje

Oester 3:

•12 oesters

•½ komkommer in heel kleine stukjes

•1 glas gin

•½ theel citroenrasp

•1 theel citroensap

Bereiding:

Om het eens te proberen: je maakt een sinaasappel, een limoen en een citroen schoon. De partjes haal je door wat olijfolie. Dan serveer je de oester met een stukje van iedere zuidvrucht. En een beetje gehakte venkelgroen.

Een tomaat met wodka en een blokje ijs in de blender. Dan door de fijne zeef. Meng de saus met worcestersaus en tabasco en een beetje zout.

Steeds een paar theelepels hiervan op je oester, hmmm. Nog zo een? Haal het nepzaad uit een komkommer, snij de rest in heel, heel kleine stukjes. Meng samen met zest van een citroen, gin en heel klein beetje citroensap. Ook hiervan een beetje op je oester. Zalig Uiteinde, zeiden ze in mijn jeugd. Tot volgend jaar!