Lifestyle/Culinair
3015218
Culinair

Recept van de dag: speklap gemarineerd in sojasaus

Ik heb me in het begin van het jaar voorgenomen meer eenpersoons-maaltijden te bedenken en lezeres Marianne hielp me enorm op weg met dit recept. Ik neem het letterlijk over.

Nodig voor een persoon:

• 1 speklapje

• 1 eetl dikke soja

• 2 uien, gesnipperd

• 1 augurk

• 1 potje kapucijnen, veldertjes of bruine bonen

• 1 eetl piccalilly

Bereiding:

“Eenpersoons maaltijdje: speklapjes marineren in sojasaus. Ongeveer een uurtje. In stukjes snijden, krokant bakken.

Veldertjes of bruine bonen verwarmen. Bak een deel van de ui. Op een ouderwets fonduebord het grootste vakje vullen met de boontjes en verder een vakje speklapjes, rauwe en gebakken uitjes, gesneden augurk en piccalilly. Smullen.”

Dank Marianne, en so long. Mocht je je nog eens wat vervelen, ik zie je recepten graag tegemoet. ([email protected])

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd