Lifestyle/Reizen
30439528
Reizen

Lijstje: de tien meest populaire vakantiebestemmingen op TikTok

Dansfilmpjes, komische sketches, kookvideo’s, talloze lifehacks. Noem een onderwerp en je vindt er op TikTok wel een filmpje van. Oók reisfilmpjes worden er in overvloed gemaakt. Maar welke bestemmingen zijn op TikTok het meest populair?

Eerder kon je bij ons al lezen dat sociale media bij Nederlandse vakantiegangers een grote rol spelen wanneer zij een vakantiebestemming uitkiezen. Interhome, een aanbieder van vakantiewoningen, deed onder 1022 Nederlanders tussen de 18 en 70 jaar onderzoek naar ons sociale mediagedrag op reis.

Eén op de tien ondervraagden gaf aan reisbloggers te volgen op sociale media. Bij jongeren tussen 18 en 24 jaar is dit percentage hoger; daar zegt een kleine 30% te genieten van de content gecreëerd door influencers en reisbloggers. Bijna de helft van de jongeren laat zich beïnvloeden door sociale media als het gaat om het maken van reis- en vakantieplannen.

Bounce, een Amerikaans bedrijf dat de opslag van koffers faciliteert, was benieuwd welke vakantiebestemmingen op TikTok vooral populair zijn. Bounce keek naar filmpjes waarin 140 steden van over de hele wereld een hoofdrol speelden en rangschikte ze op basis van het totale aantal keer dat ze op TikTok werden bekeken.

Dubai blijkt de meest favoriete stad te zijn op TikTok met maar liefst 81,8 miljard weergeven. Dat is misschien niet zo gek; Dubai is blits, luxueus en fotogeniek. Je vindt er niet alleen mooie stranden, maar ook indrukwekkende wolkenkrabbers.

Tweede op de lijst is New York (59,5 miljard keer bekeken), gevolgd door Londen met 36,8 miljard views.

Volgens Bounce is dit de top 10 van meest populaire toeristische bestemmingen op TikTok:

  1. Dubai, VAE (81,8 miljard views)
  2. New York City, VS (59,5 miljard)
  3. Londen, VK (36,8 miljard)
  4. Istanbul , Turkije (34 miljard)
  5. Parijs , Frankrijk (33 miljard)
  6. Miami , VS (24,6 miljard)
  7. Los Angeles , VS (20,8 miljard)
  8. Chicago , VS (17,9 miljard)
  9. Toronto , Canada (17,1 miljard)
  10. Madrid , Spanje (16 miljard)

Amsterdam staat op plek 44 en is goed voor 4,4 miljard video’s. Niet slecht!