Lifestyle/Culinair
305292017
Culinair

Dagrecept: Vega-lasagne met kastanjechampignons

U heeft vorige week kunnen lezen hoe je lekker vegetarisch kunt eten zonder die twijfelachtige, bewerkte vleesvervangers. We trekken die lijn vandaag even door met een heerlijke vegetarische lasagne met kastanjechampignons.

Deze paddenstoelen zijn het hele jaar uit Nederland verkrijgbaar, net als de gewone champignon, koningsoesterzwam en andere. Lokaal en duurzaam dus. Deze lasagne komt uit 28 dagen vega (Becht), geschreven door Lisa Butterworth.

Verwarm de oven voor tot 190 graden. Bak de champignons met tijm in de helft van de olie goudbruin. Leg apart. Doe de resterende olie in de pan en bak de ui, spinazie en knoflook 3 tot 5 minuten. Voeg de champignons toe en meng. Meng de ricotta met het ei en breng op smaak met zout en peper. Verspreid een deel van de tomatensaus in een ingevette ovenschaal van 18 x 30 centimeter. Bedek met lasagnebladen, een laagje ricotta, spinazie en mozzarella. Herhaal dit. Eindig met de saus en de rest van de kaas. Dek de schaal af en bak 40 minuten en daarna onafgedekt nog eens 10 minuten. Serveer er eventueel een frisse salade bij.

Nodig voor 4 personen:

- 3 el olijfolie (plus

extra om in te vetten)

- 175 g kastanjechampignons

- 1 tl tijm (fijngehakt)

- 90 g spinazie

- 2 teentjes knoflook

(zeer fijngesneden)

- 1/ ui (fijngehakt)

- 450 ml ricotta, 1 ei

- 700 ml tomatensaus

- 180 g lasagnebladen

- 170 g geraspte mozzarella

- 50 g pecorino (geraspt)

- Zout en peper