Nieuws/Lifestyle
306176897
Lifestyle

Dagrecept: Lamskoteletten op zijn Grieks

Zoals ik al eerder schreef voel ik me thuis in Barcelona. Niet in de laatste plaats omdat je er fantastisch kunt eten. Je hebt in elke buurt wel een markt, al wandelen wij altijd ’s ochtends van de wijk Eixample naar Mercat La Boquería, die beroemde markt vlak bij de Rambla. Meestal voor allerlei verse vis en zeevruchten, een enkele keer voor vlees.

Die ene keer dat we lamskoteletten kochten, staat me nog steeds bij omdat ze goddelijk waren die avond. Geserveerd met verkruimelde feta erbovenop. Licht is het niet, maar wel erg lekker!

Tijm en rozemarijn

Lamskoteletten vragen niet veel, maar ze hebben wel een paar favoriete ’partners’; als je ze verwent met rozemarijn en tijm gaat het al snel goed. Knoflook is ook welkom op hun feestje. Gebruik een keukenmachine om de rozemarijn, tijm en knoflook fijn te snijden. Gebruik de puls-stand om de olijfolie toe te voegen en breng de marinade op smaak met zout en peper. Wrijf de marinade over de lamskoteletten en laat 20 minuten trekken.

Bak de lamskoteletten met een beetje olie op middelhoog vuur 3-4 minuten aan beide kanten en laat ze onder aluminiumfolie een paar minuten rusten. Verkruimel wat feta over de koteletjes, serveer met tzatziki (maak hem wel wat dunner) en gebakken aardappeltjes.

Nodig voor 4 personen

- 8 lamskoteletten

(400-500 gr)

- 2 teentjes knoflook

- 1 el gehakte verse

rozemarijn

- 1 tl gehakte verse

tijmblaadjes

- 2 el extra vierge olijfolie

- 200 gram feta

- Zout, peper

Download PDF:

Bijlage 1Bijlage 2