Nieuws/Lifestyle
306455327
Lifestyle

Geldtips: voel je rijker zonder extra geld

Renée Lamboo laat zien dat geldzaken wél leuk en boeiend kunnen zijn. Op haar site porterenee.nl geeft zij tips over sparen, besparen, beleggen, aflossen en hypotheken.

Of je je rijk voelt hangt niet alleen af van de inhoud van je portemonnee. Het zit ook in je hoofd en hart. Deze 5 tips helpen je om je rijker te voelen, zonder een euro meer te bezitten.

1 Zoek je kledingkast uit en zie hoeveel je hebt. Hoeveel jurkjes, broeken, jasjes. Je aandacht gaat op deze manier naar wat je al hebt, en niet (meer) naar wat je wilt hebben. Maak nieuwe kledingcombinaties. Zo krijg je meer setjes om te dragen, zonder je pinpas te hoeven trekken.

2 We vergelijken onszelf het liefst met mensen die het beter hebben. Een groter huis, een mooiere auto, een hoger salaris. Heb je een handje van vergelijken? Vergelijk jezelf dan vandaag eens met iemand die het minder goed voor elkaar heeft. Misschien niet zo aardig, maar het voelt wel goed. En het maakt je meer tevreden over jouw leven.

3 Schrijf aan het einde van elke dag in een speciaal boekje drie dingen op waar je dankbaar voor bent. Dingen die die dag gebeurd zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit je gelukkiger maakt. Je focust op wat waardevol voor je is en dat geeft je een rijk gevoel.

4 Maak een lijst met dingen die weinig (of geen) geld kosten en voelen als verwennerij. Bijvoorbeeld uitgebreid koken voor jezelf, een bosje bloemen plukken, een lang warm bad of een wandeling op een plek waar je nog nooit geweest bent. Elke dag doe je iets van die lijst.

5 Vier kleine mijlpalen. Dat je al een week gezond voor jezelf kookt. Dat jij en je beste vriend(in) elkaar zoveel jaar kennen. En ga zo maar door. Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen.