Lifestyle/Culinair
3091991
Culinair

Recept van de dag

Knolselderij bakken

Of ik vandaag weer een bruine bonenrecept had, vroeg een meneer bij de slager. Hij kon niet weten dat ik worstjes kwam kopen omdat ik thuis aan een prachtig bruine bonenrecept bezig was, dat volgende week zaterdag in ons mooie VRIJ staat. In deze rubriek doen we vandaag even wat anders. Echte wintergroente: knolselderij.

Schil de knolselderij en snijd in plakjes van 1,5 cm dik. Kook in gezouten water gedurende tien minuten, spoel met koud water af en laat goed uitlekken.

Klop eieren met melk, zout en peper. Haal de bleekselderij eerst door de bloem, dan door de struif en tenslotte door de broodkruimels.

Verhit olie samen met de geklaarde boter, bak de bleekselderij, twee plakken tegelijk, op middelhoog vuur aan elke kant gedurende vijf minuten. Meng ondertussen mayonaise, yoghurt en citroenschil. Rasp de appel, citroensap erdoor en dan de appel door de mayonaise scheppen. Breng op smaak met wat zout en peper.

Serveer de knolselderij met de mayo en walnoten. Super!

Nodig voor 2 personen:

• ½ knolselderij (ongeveer 400 g)

• 3 eetl mayonaise

• 150 g volle yoghurt

• 1 eetl biologische citroen- schil

• ½ appel

• 1 eetl citroensap peper

• 100 g bloem

• 100 g broodkruimels

• 2 eieren

• 2 eetl melk

• 100 ml olie

• 1 eetl geklaarde boter

• 10 walnoten

Download PDF:

Bijlage 1Bijlage 2