Lifestyle/Culinair
3101298
Culinair

Recept van de dag

Warme mosselen

Koud buiten, mossels eten. Vroeger stond er bij de viswinkel in de Damstraat in Amsterdam een schotel met warme mosselen op een rechaud.

Zal wel niet meer mogen maar een broodje daarvan en je was de hele dag weer warm.

Mosselsoep, net zo goed. Het is weekeind dus ik ga er maar van uit dat je het huis vol hebt!

Mosselen even spoelen en de eventuele kapotte er uithalen. Uien schoonmaken, dan witte wijn en water opzetten, soepgroente erbij, laat koken, mosselen erbij, laat koken, vijf minuten of tot je de mosselen uit de schelp kunt nemen.

Afgieten door een theedoek en mosselvocht opvangen. De mosselen losmaken. En dan hak je wat peterselie fijn en doe je dat met slagroom en kaas bij het warme mosselvocht.

Zachtjes verwarmen, witte peper erdoor. Stuk echte zuurdesemstokbrood. Pint stout erbij. Zo is het leven goed en warm.

Nodig voor 4 personen:

• 1 zak mosselen

• 2 uien, gesnipperd

• 250 gr soepgroentes

• ½ l water

• ¼ l droge witte wijn

• 1 bosje peterselie, fijngehakt

• 1/8 l slagroom

• 200 gr oude kaas, geraspt

• witte peper naar smaak

• stokbrood