Lifestyle/Reizen
313063960
Reizen

De meest gegoogelde bouwwerken ter wereld

De Burj Khalifa in Dubai, de Eiffeltoren in Parijs, de Taj Mahal in Agra, La Sagrada Família in Barcelona en ga zo maar door. Wereldwijd zijn er een aantal iconische gebouwen die iedereen wel (van een foto) kent. Maar wat zijn de populairse gebouwen ter wereld? Daar is onderzoek naar gedaan.

De Britse vergelijkingssite Money.co.uk wilde weten naar welke iconische gebouwen wereldwijd het meest gezocht werd op Google. Uit de cijfers blijkt dat de Burj Khalifa per maand gemiddeld meer dan 1,5 miljoen keer wordt ingetypt als zoekopdracht. De immense wolkenkrabber is met een hoogte van 828 meter een van de hoogste wolkenkrabbers ter wereld. En dat niet alleen: het iconische gebouw is ook in maar liefst 71 landen het meest gegoogelde bouwwerk.

Ook de Eiffeltoren, tweede op de lijst, maakt internetgebruikers nieuwsgierig. Volgens de vergelijkingssite is dit iconische monument dat in 1889 werd gebouwd in 29 landen het meest populaire bouwwerk als het gaat om het aantal zoekopdrachten.

Plek drie is voor de Taj Mahal. Het gebouw dat werd ontworpen als mausoleum voor de vrouw van keizer Shah Jahan, die stierf tijdens de bevalling. In 23 landen werd naar dit gebouw het meest op internet gezocht.