Nieuws/Lifestyle
3148228
Lifestyle

Zien: zeldzame zwarte panter gefotografeerd

Het is de Britse natuurfotograaf Will Burrard-Lucas gelukt om een zwarte panter voor zijn lens te krijgen. Erg bijzonder want de laatste keer dat het zeldzame beest is gefotografeerd, was in 1909.

Burrard-Lucas fotografeerde de panter (ook luipaard genoemd) in het Keniaanse Laikipia Wilderness Camp. Hij werd getipt door de lokale bevolking die het dier had gespot.

De natuurfotograaf zocht naar pootafdrukken van het beest en plaatste een camera met bewegingssensor in de hoop het dier te vinden. Hij kon zijn geluk niet op toen hij de zwarte panter na een paar dagen op zijn beelden zag. “Ik staarde naar de foto en zag alleen een paar ogen in de duisternis. Het was het zwarte luipaard! Het duurde een paar dagen voordat ik besefte dat mijn droom was uitgekomen”, zegt Burrard-Lucas op zijn website.

De zeldzame zwarte kleur die je soms ook bij andere dieren aantreft (zoals schapen en zeehonden) wordt trouwens veroorzaakt door een teveel aan het pigment melanine. Het tegenovergestelde verschijnsel is albinisme, waarbij er te weinig van het pigment is aangemaakt.