Nieuws/Lifestyle
314836497
Lifestyle

Maansverduistering vrijdag vrijwel zeker goed te zien

Een eerdere maansverduistering.

Een eerdere maansverduistering.

Amsterdam - Vrijdagavond vindt er een gedeeltelijke maansverduistering plaats. Daarbij lijkt het alsof er een soort schaduw over de maan trekt, maar de maan is nog wel zichtbaar. Het weer werkt mee, want tijdens de gedeeltelijke maansverduistering zijn er volgens Weeronline opklaringen.

Een eerdere maansverduistering.

Een eerdere maansverduistering.

Vrijdagavond is er een mix van opklaringen en wolkenvelden. Tussendoor is de maan te zien. De verduistering is in het hele land zichtbaar met het blote oog. Het blijft vrijdagavond waarschijnlijk droog en het is 4 tot 6 graden.

De zwakke gedeeltelijke maansverduistering begint om 18:05 uur en eindigt om 22:15 uur. Het hoogtepunt van de verduistering vindt om 20:10 uur plaats. Op dat moment valt de maan voor het grootste gedeelte in een zwakke schaduw van de aarde. Een deel van het maanoppervlak wordt dan nog wel direct beschenen door de zon. Ook het deel van de maan dat in de schaduw valt is nog zichtbaar en krijgt een soort grauwe, donkere gloed. Verwacht dus geen hap uit de maan, daarvoor is de schaduw dit keer niet donker genoeg.