Lifestyle/Culinair
3159051
Culinair

Recept van de dag: spinazie pannenkoeken

Van de week mocht ik Yotam Ottolenghi interviewen. En nu ligt half kokend Nederland in katzwijn. Volgende week zaterdag in ons mooie VRIJ-culinair het verhaal! Voor nu een recept.

Ottolenghi-recepten zijn historisch lang. Dus proppen in deze beperkte ruimte.

Nodig voor 4 personen:

Voor de limoenboter

• 100 gr boter (kamertemperatuur)

• rasp van 1 bio-limoen

• 1 ½ eetl limoensap

• ¼ theel zout

• ½ theel witte peper

• 1 eetl fijngesneden koriander

• 1 teen knoflook, fijngehakt

• ¼ theel chilivlokken

Voor de pannenkoeken

• 250 gr spinazie

• 110 gr zelfrijzend bakmeel

• 1 eetl bakpoeder

• 4 eieren, plus 2 eiwitten

• 50 gr boter, gesmolten

• ½ teel zout

• 1 theel gemalen komijnzout

• 150 ml melk

• 6 bosuitjes, gesnipperd

• 2 groene pepers

Bereiden

Voor de citroenboter: Meng onderstaande ingrediënten door de zacht geklopte boter. En de ijskast in.

De spinazie aanzetten, laten slinken, afkoelen en uitdrukken.

Maak een beslag met de ingrediënten voor de pannenkoeken. Meng bosuien, Spaanse peper en spinazie erdoor. De eiwitten nog even opkloppen en ook erbij. Dan bak je de pannenkoekjes zeven centimeter doorsnee en 1 centimeter dik.

Per bord drie op elkaar en stukje boter ertussen. En weet je waar ik dat recept vandaan heb, de speciale uitgave van de postcode loterij! Dan heb je het als kok toch echt wel gemaakt.