Nieuws/Lifestyle
320762
Lifestyle

Hotel van de week

’Gemütlich’ design

Een goed bed, een fijne douche een perfecte service. VRIJ kroont elke week een hotel tot Hotel van de Week.

Be different, be bold is het motto van het BOLD Hotel in München. Dat lef blijkt zeker wanneer wij het hotel bezoeken. Speciaal vanwege Christopher Street Day, een jaarlijks Europees homo-, lesbo- en transgender-evenement, is de gevel verlicht met regenboogkleuren. Op de stoep is een gekleurd zebrapad getekend.

Het hotel bestaat uit twee hoge, grijskleurige gebouwen. Het hoofdpand ligt aan de straatkant, voor het andere deel moeten we een kleine binnenplaats oversteken. Op de kamer ligt een handgeschreven, hartverwarmend welkomstkaartje.

De comfortabele kamer oogt strak, modern en rustig, maar ook gemütlich. De inrichting is spaarzaam met wat schilderijtjes aan de muren. Aan de wand hangt een televisie. ’s Avonds zorgt de verlichting juist voor een aangename, warme sfeer.

De badkamer is klein, maar van alle gemakken voorzien: een fijne douchecabine met grote douchekop en spiegel. Schoon en netjes bovendien.

Ik voel me thuis. Ik gooi mijn reistas in de hoek en sla de balkondeuren open. Op het terrasje bij de binnenplaats zitten hotelgasten aan het bier.

In München zijn twee BOLD Hotels gevestigd – de andere aan de Aschauer Strasse 12 – en in Frankfurt bestaan appartementen met dezelfde naam.

Deze vestiging is perfect gelegen: aan de Lindwurmstrasse, een lange straat die in het centrum uitmondt. Ook is het een prima uitvalsbasis voor het jaarlijkse Oktoberfest aan de Theresienwiese.

Ook fijn: je bent het hotel amper uit of je loopt de metro binnen, halte Poccistrasse, vanwaar je zo in het centrum bent.

Dit hotel zou geen Bold heten als je aan de bar alleen bier en wijn zou kunnen bestellen. Ook voor een verfrissende cocktail ben je aan het juiste adres.

De volgende morgen ontbijt ik met koffie en probeer de Bircher Muesli, een traditioneel Beiers ontbijt, gemaakt van havermout, rozijnen, gecondenseerde melk en appel. Een stevige bodem voor een nieuwe dag. Want nu ik hier toch ben, óp naar Christopher Street Day!

In ’t kort

Interieur

Modern, hip en design. Het hotel bestaat uit twee delen, met elkaar verbonden via een binnenplaats

Ligging

Vlakbij het centrum (twee

metrohaltes) aan de

Lindwurmstrasse

Service

Uitgebreid ontbijt. Met bar, het personeel is jong en vriendelijk.

Praktisch

Kamerprijs vanaf €69.

boldhotels.com