Lifestyle/Thuis & Tuin
321183401
Thuis & Tuin

Zo maak je de magnetron snel én makkelijk goed schoon

Vet, (aangekoekte) etensresten, vieze geurtjes. De magnetron schoonmaken is voor veel mensen niet bepaald een favoriet huishoudklusje. Daar kan verandering in komen, want we hebben een paar handige tips om je magnetron zonder al te veel gedoe weer zo goed als nieuw te krijgen.

Gebruik een zachte doek, spons of papieren handdoek om de binnenkant schoon te vegen. Vergeet de kleine plekjes niet en voorkom dat de kleine spetters geen kans krijgen om zich uit te harden.

Hardnekkige vlekken

Mocht je al te laat zijn en een magnetron vol hardnekkige vlekken hebben, dan is het tijd om over te gaan op het échte werk: stomen.

Verwarm in een magnetronbestendige schaal 1 kop water ongeveer een tot vier minuten op de hoogste stand. Laat de schaal vervolgens vijf minuten in de magnetron staan.

Vieze geurtjes

Stinkt je magnetron ook? Voeg dan een halve verse citroen toe aan het water. Hierdoor worden alle geurtjes verwijderd. Bovendien wordt de magnetron op die manier gedesinfecteerd.

Draaiplateu

Het draaitplateau van je magnetron kan ook erg vies zijn. Vaak is dit vaatwasmachinebestendig maar als je hier niet zeker van bent kun je het ook zelf met afwasmiddel en water schoonmaken.

Deur

Neem de deur af met een doek. Als de deur heel vettig is, kun je een beetje water met witte azijn gebruiken om het vet op te lossen. Glasreiniger werkt ook.

Het beste is om je magnetron een keer per week te reinigen met stoom, mocht je dit iets te vaak vinden is één keer per twee weken ook goed.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo