Lifestyle/Gezondheid
322953203
Gezondheid

Brits onderzoek: bijna kwart van groenliefhebbers praat tegen planten

Planten dóen wat met ons, zo wordt vaak gezegd. Ze zouden ons gelukkiger en productiever maken. Een nieuwe studie bevestigt dat.

Uit een nieuw Brits onderzoek onder 2000 volwassenen in opdracht van The Joy of Plants blijkt dat meer dan tweederde van de mensen positieve voordelen zien van (kamer)planten. Voor zestig procent van de mensen geldt dat ze zich over het algemeen gelukkiger en productiever voelen.

Volgens de Britse plantenexpert James Wong komt dit doordat de groene kleur stress kan verminderen en het gevoel van eigenwaarde kan vergroten.

Aandacht

Een aantal mensen gaf ook aan hun planten veel liefde en aandacht te geven. 23% van de ondervraagden praat regelmatig tegen de planten en 20% speelt zelfs muziek voor ze af. Iets minder dan de helft, 45%, wil graag meer groen in huis.

Werkplek

Het onderzoek laat boendien zien dat ongeveer de helft van de ondervraagden het belangrijk vindt om planten op hun werkplek te hebben. Voor 62% van de mensen is dit omdat ze het rustgevend vinden om door groen omringd te zijn. Bovendien voegen planten wat kleur toe aan het interieur. Het feit dat ze iets hebben om voor te zorgen geeft 44% van de mensen bovendien voldoening.

Overigens gaven de mensen ook aan wat ze nog meer graag op hun (thuis)werkplek hebben om zich productiever te voelen: 32% vindt het fijn om in een ruimte te zijn met lichte kleuren, 27% heeft graag decoratieve kantoorartikelen op het bureau.