Lifestyle/Culinair
324314145
Culinair

Recept van de dag: vurig gevulde paprika

Dat gebeurt echt niet vaak, ik kon echt niets bedenken. Volkomen van slag, een dag zonneschijn, lange wandeling, de bollen schieten de grond uit, ik heb zelfs een vluchteling in de tuin opgenomen (een Dijkmanszoet maar dan de dubbele van Vernooij, ach, als er ooit vrucht aan komt dan vertel ik het verhaal wel uitgebreid). Dus het voorjaar in de kop en dan word je weer wakker in de trieste grijze drup. Dit vereist vuur in de buik!

Nodig voor 4 personen:

• 4 paprika’s, in de lengte, in tweeën gesneden

• 100 gr roomkaas, zacht

• 100 gr zure room

• 300 gr geplukte gekookte kip

• 250 gr bevroren spinazie, ontdooid en uitgelekt

• 200 geraspte Goudse kaas

• 2 lente-uitjes, gesnipperd

• 1 theel pittige paprika

• zout en peper

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180° C. Leg de paprika’s in een ovenschaal. Prak roomkaas en zure room in een kom. Voeg kip, spinazie, wat geraspte kaas, lente-uitjes en pittige paprika toe en roer tot alles goed gemengd is. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel het mengsel in de paprika’s en strooi er nog ruim kaas over. Bedek met folie en bak tot de paprika zacht is, 30 minuten. Verwijder de folie en bak nog 10 minuten. Dan begint het toch lekker te ruiken. Dat serveert zo mooi, met die goudgebakken kaas er overheen.

Helemaal lekker met dampende rijst waar je een bos peterselie door hebt gesneden en een klont boter door hebt geroerd. En ernaast misschien de eerste radijsjes om aan dat voorjaarsgevoel vast te houden.