Lifestyle/Wetenschap
327268334
Wetenschap

Test: Xiaomi Mi Note 10

Groot, groter en nog veel groter

Alle specificaties van de Mi Note 10 op een rij.

Alle specificaties van de Mi Note 10 op een rij.

China is het land van de grote getallen. Daar wordt niet met miljoenen gesmeten, maar met miljarden. In het land met de bijna 1,4 miljard inwoners noteerde webshop Alibaba op Singles Day in één uur tijd een haast onwerkelijke omzet van meer dan 12 miljard euro.

Alle specificaties van de Mi Note 10 op een rij.

Alle specificaties van de Mi Note 10 op een rij.

Vorige week presenteerde het in Nederland (nog) niet zo bekende merk Xiaomi in Madrid zijn nieuwste smartphone. Xiaomi is een jong bedrijf (2010, waarde 50 miljard dollar, red.) en maakt naast smartphones diverse lifestyleproducten. In het tweede kwartaal van 2019 was Xiaomi de op vier na grootste smartphonefabrikant ter wereld.

Het laatste ’vlaggenschip’ is de Mi Note 10. Een telefoon met indrukwekkende getallen. De Mi Note 10 richt zich op fotografie. Het is de eerste telefoon met vijf(!) camera’s en een beeldsensor die maar liefst een resolutie van 108MP haalt. Het is dan wel geen miljard, maar met 108 miljoen pixels krijg je de wenkbrauwen ook wel omhoog. Net als de prijs overigens, want die is aantrekkelijk.

Zo groot kun je printen met foto’s van 108MP.

Zo groot kun je printen met foto’s van 108MP.

Het toestel heeft een amoled-display met afgeronde schermranden en straalt voor 549 euro luxe uit. De accu is behoorlijk fors met 5260 mAh. Na intensief gebruik kwam ik op dag twee dan ook pas in de buurt van het stopcontact. De processor is niet high-end, maar alles voelt vlot en snel aan.

Na een paar dagen ’stoeien’ bevalt de Mi Note 10 uitstekend. Het meest verbazend blijft de resolutie, waarmee Xiaomi letterlijk en figuurlijk een grote voorsprong op de concurrentie neemt.

Plus

Hoge beeldresolutie, krachtige batterij

Min

Iets hoger gewicht door batterij.

Waardering

Prijs

€ 549