Lifestyle/Culinair
327893295
Culinair

Recept van de dag: St. Patrick's Day-pannenkoeken

Ja, het mag weer. Wil jij eens proeven wat grote chefs als Roger Rassin, Wilco Berends en Alain Alders met Iers rundvlees kunnen maken? En wel op 16 maart, van 11.00 tot 14.00 uur in het prachtige Amstelhotel? Ik mag drie stellen een plek geven. Een klein beetje St. Patrick's Day. Maar dan moet jij mij als de wiedeweerga een mail sturen en me vertellen welke zeewier in traditioneel Ierland werd gebruikt om pudding van te maken. En dan nu pannenkoeken zoals ik ze in Ierland leerde kennen.

Nodig voor twee personen:

• 30 gr boekweitmeel

• 40 gr tarwebloem

• 30 gr tarwemeel

• 1 ei

• 150 ml karnemelk

• 30 ml boter

• beetje zout

Bereiding:

Meng tarwebloem en tarwemeel met de boekweit. Beetje zout erdoor. Dan het ei en karnemelk (ga naar een boer in de buurt en haal echte karnemelk, dan weet je wat al die jaren hebt gemist.) roer even, en giet er de warme gesmolten boter bij.

Roeren is beter en laat minstens een half uur staan. Dan de gietijzeren pan invetten, langzaam op temperatuur laten komen en steeds een pannenkoekje bakken. En dan… misschien een beetje suiker, misschien een beetje jam, misschien wat kaas, misschien wat gestoofde spinazie met verse kaas, misschien wat stroop, misschien wat appel, misschien….

Insturen naar [email protected]