Lifestyle/Reizen
3280245
Reizen

5x

De leukste ’tiny houses’

The Holler House

The Holler House

Eenvoudig, gezellig en ongecompliceerd: de laatste jaren duiken ‘tiny houses’ overal op. De kleine woonhuizen zijn steeds populairder als vakantieverblijf, blijkt uit onderzoek van Booking.com. Ze zijn dikwijls niet groter dan 46 vierkante meter en ideaal voor mensen die dat huiselijke gevoel willen op vakantie. VRIJ zette de leukste kleine (vakantie)huisjes voor je op een rij. Voor sommige kun je gewoon de auto pakken!

The Holler House

The Holler House

Tiny House Siesta – Florida, VS

Een kleine accomodatie maar zeer geliefd! Deze zelfstandige accomodaties liggen in een vakantiepark niet ver van Siesta Key Beach. De woon-, slaap- en eetgedeeltes zijn met elkaar verbonden door een open ruimte. Sommige vertrekken hebben zelfs twee verdiepingen en een buitendouche.

In2thewild Tiny House - Edmond - Robertson, Australië

Deze ecologische tiny houses liggen op een unieke open locatie midden in het groen met wilde dieren. Elk huisje heeft een kitchenette en barbecue en kan worden gebruikt door twee tot vier personen.

Tiny House "Les Vallées" - Normandië, Frankrijk

Een volledig uitgeruste keuken, een terras en een mooie tuin voor de natuurliefhebbers.. De woning zelf is misschien niet groot maar heeft alles wat je nodig hebt. Op enkel een klein stukje rijden van de prachtige getijdeneiland Mont Saint-Michel, voorheen over land bereikbaar bij laagwater. Ideaal als je een weekend op het platteland wilt doorbrengen, maar niet het comfort van een echt huis wilt opgeven.

Tiny House - B&B – Alkmaar - Zuid-Scharwoude, Nederland

Ook in ons eigen land vind je tiny houses. Deze vakantiewoning ligt net buiten Alkmaar op een prachtige locatie aan het water. Alles wat je nodig hebt op maar een paar vierkante meter: een terras, comfortabele zithoek en mooie patio. Ideaal om te relaxen na een lange fietstocht in de omgeving.

The Grand - Antwerpen, België

Elegante en warme ruimtes in een klein huis middenin het centrum van Antwerpen. Hier gaat het hart van elke minimalist harder van kloppen. Het 400 jaar oude gebouw ligt op steenworpafstand van musea en andere culturele bezienswaardigheden.

The Holler House, A Tiny House - Murphy, Verenigde Staten

Niet ver van het Nantahala National Forest en het Chattahoochee National Forest ligt dit kleine blauwe huisje bestaande uit een woonkamer, zolder, houtkachel en kithcenette. Het heeft zelfs een ligbad! Een idyllische plek om te ontspannen met vrienden of familie.