Nieuws/Lifestyle
332645433
Lifestyle

Felix met smaak

Mijn hart bloedt voor de bescheiden ondernemer

Hoewel ik heel veel koks ken en bij veel kookwedstrijden heb mogen zitten, heb ik altijd een vreemd gevoel gehad over een economie waarbij zoveel mensen betrokken zijn bij het verwerken en koken van producten waarvan de teler/boer/kweker van dat lekkers ternauwernood het hoofd boven water kan houden.

En er zijn zoveel bedrijven waar mijn hart voor bloedt. Zoveel restaurants die we niet terug zullen zien. Zoveel ovens die uit zullen gaan. Het hele kaartendek zal opnieuw worden geschud. Ik wens jullie er ongelooflijk veel sterkte bij.

Maar mag ik ook nog weer eens opkomen voor de bescheiden mensen: nee, niet de grote boeren, die weten de weg wel, nee, de kleine telers. Laat ik het anders zeggen, jullie fietsen de komende weken jullie dikke buiken eraf door naar iedere teler in de buurt te gaan en overvloedig in te kopen.

Weet je een kaasboer, koop dan zoveel kaas dat je het niet dragen kan. Weet je een groentetuin, laad je bagagedrager op tot die krom staat. Over een maandje eet je alleen kersen van telers die je kent! Laten we het zo zeggen: alles wat je aan import op de versafdeling van de super ziet, laat je liggen. Oké?

Wat ben ik blij dat jullie het zo met me eens zijn!

[email protected]