Lifestyle/Culinair
3334129
Culinair

Recept: gebraden rosbief met koriander

Op een broodje, in een salade of lekker uit de pan of oven. Het liefst lekker rosé. Onze culinaire fotopagina in VRIJ van dit weekend staat geheel in het teken van rosbief. Loopt het water jou ook al in de mond? Probeer dit recept van onze Felix Wilbrink dan eens: gebraden rosbief met koriander, kruidnagel, kaneel en tijm, koud geserveerd in plakjes met een laagje gelatine eromheen.

Nodig:

500 gr rosbief (van de slager)

1 kleine ui, gesnipperd

1/2 theel koriander

1 mespunt kruidnagel

1 mespunt kaneel

1 theel tijm

sap van drie sinaasappels

1 glas sherry

1 blaadje gelatine

zout en peper

Bereiden:

Doe zout en peper op de rosbief. Leg het stuk in een stevige wat hoge braadpan. Doe er ui, koriander, kruidnagel, kaneel en tijm bij. Giet er sinaasappelsap bij. Deksel op de pan, breng aan de kook en laat 25 minuten sudderen.

Laat rustig afkoelen. En nu, in plakken snijden. Heel scherp mes, mooie vrij dikke plakken, het is geen rookvlees. Leg op een schotel. Zeef het stoofvocht en doe daar sherry bij. Even op hoog vuur en doe er dan de gelatine bij.

Laat afkoelen tot het stroperig wordt, giet dan over het vlees en zet zo in de ijskast tot het tijd voor de picknick is. Mag ook thuis aan tafel. Serveer met mooi zilveren bestek.