Lifestyle/Culinair
3399752
Culinair

Recept: Japans Wagyu feestmaal

Sushi, sashimi, dampende kommen soep en smaakvolle rijstgerechten. Wij zijn gek op de Japanse keuken. Ook trek gekregen? Probeer dit recept met het ’prachtige maar peperdure’ Wagyu vlees van onze Felix Wilbrink dan eens.

bereiden

Haal het vlees een dag eerder uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.

Laat de mini-steaks een uur voor bereiding op kamertemperatuur komen. Dep droog. Kruid het vlees met witte peper en zeezout uit de molen. Verhit een bakpan en matig vervolgens de hittebron. Bak de Yaki-Niku gedurende 1 à 1½ minuut op half hoog. Toevoegen van vetstof is niet nodig, de steaks bevatten voldoende eigen vet.

Maak de groentes schoon. Verhit wat olie in een wok en fruit op zacht vuur de bosui en knoflook, schep deze uit de olie. Roerbak er nu de diverse groenten in, totdat ze beetgaar zijn. Maak noodles volgens verpakking klaar en voeg bij de geroerbakte groente. Voeg verse bosui toe. Breng op smaak met sojasaus. Serveer met wat druppels limoensap, en wat fijngesneden koriander. Gewoon hapjes tussendoor, zodat je dat heerlijke vlees niet te snel weg wolft.

Nodig voor 4 personen

400 gram Japans Wagyu Yaki-Niku200 gram Japanse noedels

50 ml Kikoman sojasaus

2 teentjes knoflook, in plakjes

Halve limoen

Olie

Diverse groentes, zoals

- Kastanjechampignons, in stukken

- Bamboescheuten

- Sugarsnaps

Bosui in ringetjes

Taugé

Koriander

Info: www.japanese-beef.com