Lifestyle/Culinair
3410080
Culinair

Recept van de dag: eierballetjes in tomatensaus

Als het een beetje wil ben ik nu alweer uren geleden wakker gemaakt met “Aupa, Aupa!” oftewel ik ben Down Under. Maar de rubriek gaat altijd door, dus ik kijk even rond naar lekkere Australische recepten en in inmiddels nog even deze uit De Bijbel (ggrrr) van de Italiaanse Keuken van Maud Moody. Bekend gezicht, mede-auteur is chef Leonardo Pacenti.

Ei-kaasballetjes, het gezicht van de keuken van de armen, wat de Italiaanse keuken zo mooi maakte.

Nodig voor vier personen

Voor de balletjes:

•100 gr Pecorino Romano, geraspt

•100 gr Parmezaanse kaas, geraspt

•200 gr oud brood, gemalen

•5 eieren

•1 teen knoflook

•½ bosje peterselie, fijngehakt

Voor de saus:

•1 ui, fijngehakt

•1 gedroogde chilipeper

•1 groene paprika, in stukjes

•1 blik gepelde tomaten, 400 gr

•zout en peper

•olie

Bereiden

Meng alle ingrediënten voor de balletjes, zoals ze hieronder staan. Laat het mengsel in de koelkast opstijven. Maak de tomatensaus door uitjes te zweten in olijfolie, en dan pepertjes, en paprika erbij, dan tomaten en zout en peper, en 20 minuten pruttelen. Vorm balletjes van het eimengsel en bak ze lichtbruin in een laagje olie. Doe bij de tomatensaus en laat nog vijf minuten sudderen.

Toch nog iets over het boek zeggen? Leuke snelle gerechten maar de receptuur is uitgekleed. Bijvoorbeeld: 1 Blik tomaten. Dat is alles wat er staat. 400 gram dan maar?