Lifestyle/Culinair
3481234
Culinair

Recept van de dag: rabarber nog eens

Dat rabarberrecept, van een week of wat geleden, weet je nog? Het nadeel van rabarber in de oven is dat het altijd zo enorm veel vocht afgeeft. Dan is het heel lastig de honinglaag er een beetje gelijkmatig op te krijgen. De oplossing is de rabarber naast elkaar te leggen en dan de honing er over te druppelen.

In mijn recept mengde je de honing met wat boter. Dat klopt allemaal wel maar gaat niet op voor rabarber recht van de grond. Zoals het hoort, overigens. Heeft het een week in de supermarkt gelegen, dan is het al een stuk meer uitgedroogd. Dus ben ik nog maar eens verder gegaan.

Nodig voor twee personen

•4 stengels rabarber op dezelfde lengte gesneden

•1 sinaasappel, geschild in plakken

•2 gembernoten, fijngesneden

•1 eetl gembersiroop

•1 eetl honing

Bereiden

Meng fijngesneden stemgembernoten en de siroop van stemgember met honing. Snij geschilde sinaasappel in plakken en leg op de bodem van een ovenschaal. Leg er de rabarberstelen op. Doe de honing (honing? Wie zei daar honing? Heb je het Lesbos pakket al besteld? Zalige honing. Lotsoflesvos.org) over de rabarber en schuif de oven in. Half uur op 160 °C is genoeg. Goddelijkheid zo recht uit de tuin. PS, onze asperges zijn door. Ja!