Lifestyle/Thuis & Tuin
348930418
Thuis & Tuin

Vijf dingen die je moet weten over het wassen van je dekbed

Hoe vaak zou je je dekbed eigenlijk moeten wassen? En hoe je dat dan precies? Zamarra Kok vertelt er alles over en geeft tips.

1. Je zou denken dat een dekbed niet vies wordt omdat er een overtrek overheen gaat, maar na verloop van tijd dringt er toch transpiratievocht door en groeit het aantal huismijten. Hang het dekbed daarom dagelijks een uurtje uit het raam of zet het raam van de slaapkamer open.

2. U kunt het dekbed ook wassen om het op te frissen. Volg altijd de aanwijzingen op het waslabel en kies een extra spoelgang om al het wasmiddel eruit te wassen.

3. Stop een donzen dekbed elke drie tot vijf jaar in de wasmachine met een speciaal donswasmiddel. Gebruik geen gewoon wasmiddel en ook geen wasverzachter, dan kunnen de donsveren niet goed drogen. Wasparfum mag wel.

4. Synthetische en katoenen dekbedden kunt u vaker wassen met een gewoon wasmiddel op veertig of zestig graden. Een katoenen dekbed wordt heel zwaar; een extra rondje centrifugeren kan helpen om het overtollige vocht eruit te halen.

5. Wollen en zijden dekbedden hoeven niet te worden gewassen. Die zijn van nature anti-allergisch.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop