Lifestyle/Culinair
3500832
Culinair

Recept: écht lekkere Tompouce

Alle gerechten kleuren oranje voor Koningsdag. Zo ook de Tompouce die eigenlijk niet mag ontbreken tijdens deze feestelijke dag! Zin om dit gebakje zelf te maken? Probeer dit recept van onze Felix Wilbrink: gele room voor echte Tompoezen.

Nodig

500 gr volle melk

100 gram suiker

½ Vanillestokje

45 gram custardpoeder

2 eidooiers

Mespuntje zout

Bereiden

Breng 450 gr melk met 50 gr suiker aan de kook. Snijd het vanillestokje open, schraap het uit en voeg het stokje plus het vanillemerg toe aan de melk. Roer de overige melk, de overige suiker, het custardpoeder, de eierdooiers en het zout door elkaar tot een glad papje.

Verwijder het vanillestokje als de melk kookt. Giet een beetje van de hete melk over het koude melkmengsel en roer het goed door elkaar. Giet dit vervolgens weer terug bij de hete melk. Laat de gele room op laag vuur onder voortdurend roeren, 2 minuten zachtjes doorkoken. Laat afgedekt afkoelen