Lifestyle/Culinair
351049435
Culinair

Recept van de dag: quiche met courgette

Kan nooit kwaad, een kookboek onder de titel Eieren. Het Belgische Manteau gaf het werkje uit. Een verzameling recepten van Sophie Matthys. Er zijn wel al heel veel boeken over eieren. En vaak dezelfde recepten natuurlijk. Maar daar vind ik me toch nog een heel leuke: quiche van courgette.

Nodig voor vier personen:

• 1 rol kruimeldeeg

• 1 theel karwijzaad

• 1 sjalotje

• 200 gr groene courgette

• 200 gr gele courgette

• 1 eetl olijfolie

• 4 eieren

• 200 gr ricotta

• 1 ½ dl room

• 1 ½ dl melk

• peper en zout

Bereiden:

Het begint met een rol kruimeldeeg. Bekleed een taartvorm met bakpapier en rol er het kruimeldeeg over uit. Leg er een vel bakpapier over, dan een zak bonen erin en bak blind, 10 minuten. Leuk hè! Ik vind dat altijd zo professioneel klinken.

Bak dan de karwijzaadjes tot ze geuren. Trek met een spiralizer reepjes uit de schil van de courgette. Snij de rest van de courgettes in blokjes. Fruit de sjalotjes in de olie goudbruin, samen met de courgetteblokjes. Klop de eieren los met de ricotta, de room, de melk, zout en peper en de karwijzaadjes. Verdeel de courgetteblokjes over het deeg, bedek met het ei-ricotta-mengsel en de courgetteslierten.

De oven in, 20 minuten, goudbruin. Oh, alles in de oven op 180 graden.

Het gaat goed met herfstrecepten. Er volgen er deze week nog een paar van jullie hand. Volgende week gaan we over op de orde van de dag. Maar weet je nog een mooi herfstrecept, aarzel niet! f.wilbrink@telegraaf.nl