Nieuws/Lifestyle
351201453
Lifestyle

Recept van de dag: Bietensalade

Zelf bieten roosteren was een paar jaar geleden de grote mode. Wat ervan is overgebleven zijn de kant en klaar gegaarde bieten in het groentevak. Niets mis mee. In huize Wilbrink ligt altijd een zakje. Voor bijvoorbeeld op een hete dag en je wilt wel iets eten maar alles lijkt je zo zwaar te vallen.

Dan leg ik de bieten in het vergiet en laat ze uitlekken. Om ze nog op te pimpen druppel je er citroensap op. En dan een kwartier in een hete oven. Iets warmer dan lauw laten worden.

Snijd de bieten dan mooi. Liever wiggen dan plakken.

Je hebt de eieren al gekookt. Ja, ja, precies hoop ik. Van binnen nog iets zacht maar dat het eigeel net niet meer loopt. Lukt je dat? Stuur me dan een mailtje hoe jij dat doet. Altijd zo leuk.

Maar goed, de eieren zijn gekookt. Nu hak je peterselie en dille samen fijn. Kappertjes erbij. Bos-uitje ragfijn. Meng dan zure room, een beetje wijn- of sherry-azijn en je beste olijfolie, je beste walnootolie mag ook. (Mobi-pers)

Dan de kruiden erdoor en schep hier even de bieten door. Allemaal terug op de schaal, de doorgesneden eieren ertussen. En meer heb je eigenlijk niet nodig. Goed eten, al is het warm en is echt koken iets te zwaar.

Nodig voor 2 personen:

• 4 bieten, gekookt

• 2 zachtgekookte eieren

• 2 bos-uitjes, fijngesneden

• 1 eetl kappertjes

• 1 eetl fijngehakte

peterselie

• 1 eetl fijngehakte dille

• 2 eetl zure room

• 1 eetl azijn naar keuze

• 1 eetl olie (walnoot of olijf)