Lifestyle/Culinair
3519381
Culinair

Recept van de dag: Brandnetelrisotto

Dit recept komt van de schitterende nieuwsbrief van mergenmetz.nl. Alles over opvallende recepten van tuin tot keuken. Norbert Mergen en Marijke Metz doken een Duits receptenboek op over brandnetels, en daar komt dit recept weer uit. Het boek heet ’Brennessel-Rezepte, vitalität, Schönheit und Genuss’ en is van de hand van Gabrielle Leonie Bräutigam.

Pluk de toppen van de brandnetels. Knip de bladeren van de dikke steel, houd een steeltje aan het blad. Kort blancheren in ruim kokend water, afgieten, laten uitlekken. Hak de brandnetelbladeren fijn, niet al te fijn. Pluk de gele bloemblaadjes uit de paardenbloembladeren.

Verhit wat olijfolie in een stevige pan. Smoor de gesnipperde ui. Doe dan de rijst erbij, draai het vuur hoger, schep goed om. Blus met het glas wijn, draai het vuur laag.

Doe er een fikse scheut bouillon bij. En de kurkuma. Schep door. Herhaal tot de rijstkorrels zacht worden, edoch nog een beetje beet hebben.

Schep de brandnetels erdoor en laat het geheel even slinken. Doe dan de bloemblaadjes erdoor. Schep de kaas erdoor. Een snufje nootmuskaat, flink veel peper. Zout zit al in de kaas.

Nodig voor twee avonturiers:

• 200 gr brandnetelbladen, fijngesneden

• 2 handen paardenbloembloemen

• 1 l. groentenbouillon, tegen de kook

• 280 gr risottorijst

• 2 theel kurkuma

• 1/2 theel nootmuskaat

• 2 uien, gesnipperd

• 1 glas droge witte wijn

• peper naar smaak

• 3 eetl Parmezaanse kaas, geraspt

• 1 scheut olijfolie