Lifestyle/Culinair
3536368
Culinair

Recept van de dag: Scones voor het ontbijt

Volgende week wordt alles onthuld, maar nu is de vraag: is er een gerecht waarbij jullie je aan tafel echt als één familie voelen. En hoe lang is het al in de familie. Wie heeft het doorgegeven? Wat is dat Familierecept? Wat maakt het zo speciaal voor jullie? Stuur je verhaal en recept naar familierecepten@telegraaf.nl.En een foto van het gezin is helemaal mooi.

Scones is natuurlijk een familierecept bij uitstek. Vaak het eerste waar de jeugd zich aan waagt. Deze zijn speciaal geschikt voor morgen. Lekker als de regen tegen het raam gutst. Verwarm de oven op 220 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel, de havermoutvlokken en de boter goed door. Nu voeg je zout, suiker, vanillesuiker en kaneel toe, goed kneden.

Vul een muffinblik met bolletjes deeg, bestrijk met melk en bak de scones in 12 tot 15v minuten. Klop de slagroom en er de mascarpone door. Ideaal voor bij het eerste kopje koffie en een verwenontbijt op bed. (uit Koffie Thuis, alles over koffie van Anne&Max. Daar staat werkelijk alles over koffie in wat je maar wilt weten. Eenvoudig en helder en gezellig.)

Nodig voor 7 stuks:

• 40 gr boter

• 200 gr zelfrijzend bakmeel

• 35 gr gewelde havermoutvlokken

• ½ theel kaneel

• ½ theel vanillesuiker

• 30 gr suiker

• 110 ml melk

• snufje zout

• 125 ml slagroom

• 125 ml mascarpone