Lifestyle/Culinair
3560439
Culinair

Recept van de dag: gebakken tomaten

Even een avond terug in mijn oude buurtje. Eten bij de buurman der buurmannen. Jarenlang sloten we de dag af met een glaasje uit zijn indrukwekkende verzameling geestrijk vocht van met name Schotse aard. Hij had uit Ottolenghi gekookt. Tomaten en aubergine vanwege die uitdijende herenbuiken. Wij maken iets wat erop lijkt.

Nodig voor vier als bijgerecht:

• 1 bakje basilicum, blaadjes van de stelen

• 100 gr broodkruim

• 4 stevige vleestomaten

• 100 gr bloem

• 3 eieren

• 500 gr echte mozzarella van de buffel

• zout en peper

Bereiding:

Haal de blaadjes basilicum van de stengels. Houd er een paar apart. Meng de rest met het broodkruim in de keukenmachine, beetje zout en peper erbij.

Snij tomaten in plakken van een centimeter dik. Doe het broodkruim/basilicummengsel in een diep bord. Doe de bloem in een ander bord. Klop in een derde bord de eieren los.

Je snapt het al: haal de plakken door de bloem, door de eieren en dan door het brood. Bak in een laag olie in een glijpan. Draai een keer om en laat uitlekken op keukenpapier.

Leg op iedere plak een plakje mozzarella, giet er wat groene olijfolie over. Een draai met pepermolen en een blaadje basilicum. Erbij een klein glaasje koude sherry. Oef, dat wordt vast een mooie avond.