Lifestyle/Culinair
3566088
Culinair

Recept van de dag: Fishermen Pie

Aardappelpuree als basis, groenten en een stuk vis. Voor dit oer-recept kan je niet alleen allerlei soorten vis kunt gebruiken maar vooral ook de afsnijsels ervan. Goed als je nog visresten hebt liggen. En vis uit het vriesvak kan ook.

Nodig voor 4 vissers

• 600 gr witvisfilet, mag ook in stukken

• 500 dl melk en nog 100 dl

• 1 laurierblad

• 1 kg aardappels, geschild

• 50 gr boter en nog eens 50 gr

• ½ theel nootmuskaat, versgeraspt

• 100 gram doperwten

• 60 gr bloem

• 4 eetl verse bladpeterselie

• 8 eieren, hardgekookt

• 150 gr oude kaas, geraspt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Leg de witvis in een steelpan met een halve liter melk, het laurierblad en wat zout. Breng de melk aan de kook, zet het vuur uit, en doe een deksel op de pan gedurende 5-7 minuten. Haal de vis uit de pan en bewaar de melk.

Stamp de gekookte aardappelen met boter en melk. Beetje nootmuskaat erbij, zout en peper. Blancheer de doperwten als ze vers zijn 2 minuten in kokend water.

Smelt 50 gram boter in een steelpan op laag vuur. Voeg nu de bloem toe en gaar deze al roerend in 1 minuut. Schenk nu beetje bij beetje de melk toe (waarin de vis was gepocheerd) terwijl je roert met een garde. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vis met de doperwten over de bodem van een ovenschaal. Brokkel stukken ei over de vis. Verdeel nu de bechamelsaus over de vis en de stukken ei. Verdeel nu de aardappelpuree hier overheen en smeer deze goed uit. Strooi de geraspte kaas over de puree. Bak de ‘pie’ in 20-25 minuten in de oven goudbruin.