Lifestyle/Culinair
3569602
Culinair

Recept van de dag: soepje voor na de wandeling

Wanneer je van de wandeling terugkomt. Of als de boodschappen net opgeruimd in de kast staan, dan heb je vaak dat momentje dat je iets wilt, maar nog niet het grote eten. Dan heb ik hier het perfecte soepje. Vooral wanneer er nog een nipje fris in het weer zit.

Nodig voor 2 personen:

•½ l kippenbouillon

•200 gr wortels in stukjes

•2 vleestomaten, velletje er af en in blokjes

•1 eetl crème fraîche

•1 theel verse gemberwortel, geraspt

•peper en groene Tabasco naar smaak

Bereiding:

Zet de bouillon op met de stukjes wortel erin. Vijf minuten moet genoeg zijn. De wortels wil je wel een beetje gaar, want volgens mij maakt gepureerde rauwe wortel nog geen soep. Dan de tomaat erbij. Nog twee minuten koken. En dan mag het geheel in de pureermachine, of de staafmixer erin. Helemaal glad draaien.

Roer de room erdoor en maak op smaak met peper, groene tabasco (Groene tabasco juist voor soepen. Daar zit net dat zuurtje in dat het zoete van bijvoorbeeld de wortel accentueert) en wat gemberwortel.

Mag ik iets voorstellen? Snij een blokje van de verse wortel en druk het door de knoflookpers. Bij echt verse gember werkt het prima. Maar ik heb er weleens een pers mee vernield toen de gember te houtig was. Eventueel gemberpoeder. Om het af te maken wat gehakte kervel erover strooien, of bieslook.