Nieuws/Lifestyle
3577393
Lifestyle

Recept van de dag: ei met artisjok

Recepten maken gaat ook andersom. Dan maak je wat op het fornuis en dan ben je daar zo blij mee dat je gaat zoeken of je het ook ergens anders kunt vinden. En dat gebeurde me met dit recept. Eieren en witte saus en artisjokhart. Neem de artisjokken van Green Age of Sacla, een ander goed merk. Dat maakt veel verschil.

Nodig voor 4 personen

1 pot artisjokharten ongeveer 300 gr

4 eieren

1 eetl boter

1 eetl sjalotten, gesnipperd

2 dl vermout (niet te zoet)

3 theel citroensap

4 theel maïzena

2 ½ dl room

2 dl groentebouillon

Peper, cayennepeper

1 eetl peterselie, fijngehakt

Bereiden

De witte saus, daar gaat het om. Die maak je zo: smelt de boter en fruit er sjalotten in. Voeg vermout en citroensap toe. Laat tot de helft inkoken. In een kom ernaast meng je maizena met room en groentebouillon. Dit gaat bij de sjalotten. Blijf roeren breng aan de kook. Twee minuten. Peper, cayennepeper en peterselie erbij. Het geheim, de vermout natuurlijk. Noilly Prat, minstens.

Dan pocheer je 4 eieren. En laat de carciofo, artichauts oftewel artisjok-harten (klinkt opeens niet poëtisch meer) warm worden in het potje. Dan serveren naast de eieren met de saus erover. Je zult een dansje maken. Hier smaakt echt een lentebok bij, trouwens.