Lifestyle/En route
3585103
En route

Tekort batterijen voor Tesla Model Y

Tesla heeft er weer een probleem bij. Partner Panasonic waarschuwt dat er niet genoeg batterijen geproduceerd kunnen worden zodra de Tesla Model Y in productie gaat.

Het stopt maar niet met rommelen bij Tesla. Eerder deze maand waarschuwde het bedrijf al voor een tekort aan grondstoffen voor de productie van benodigde accu’s, en nu lijkt juist die productie een probleem te gaan worden. Productiepartner en leverancier Panasonic laat nu namelijk weten dat ze niet genoeg accu’s kunnen leveren als Tesla begin volgend jaar met de productie van de Model Y start.

Eerder lieten beide partijen al weten dat ze niet verder wilden investeren in de productiecapaciteit, want het leek ze verstandiger om de huidige faciliteiten eerst te optimaliseren. Deze presteert namelijk op ongeveer tweederde van het hele potentieel.

Maar zelfs als de productie op orde is zijn er onvoldoende batterijcellen leverbaar om de productie van de Model Y goed te laten verlopen. Panasonic heeft daarom al aangegeven weer met Elon Musk om tafel te willen. Vermoedelijk leidt dit tot een nieuwe investering vanuit Panasonic. Hiermee zal de productiecapaciteit bij Tesla’s Gigafactory 1 in Nevada verder opgeschroefd worden.

Wilt u meer hierover lezen, kijk dan op Autovisie.nl